Websitenaam

Gastvrouw Gastheer

Zit gastvrijheid en enthousiasme in je DNA? Wil jij van iedere klant de verwachting overtreffen bij een bezoek aan de showroom? Zorg jij voor een glimlach op de gezichten van de bezoekers en je nieuwe collega’s? Lees dan snel verder en solliciteer op deze mooie vacature Gastvrouw Gastheer!

Wat zoeken wij:
Wij zijn op zoek naar een Gastvrouw of Gastheer die ook secretariële en administratieve werkzaamheden niet uit de weg gaat.

Wat ga je doen:
De voornaamste werkzaamheden zijn het ontvangen van bezoekers, bezoekers informeren en voorzien van koffie of thee wanneer een verkoper met ze aan tafel zit. Je plant vervolgafspraken in en ondersteund de directie met uiteenlopende administratieve taken. In deze functie ben jij de verbindende factor tussen klant en collega. Mocht het voorkomen dat een klant ontevreden is, weet jij deze gerust te stellen en zorgt voor een correcte afhandeling.

Wat vragen wij:
MBO niveau met werkervaring of HBO werk- en denkniveau. Ervaring in soortgelijke functie is een pre. Omdat je administratieve taken gaat verrichten is kennis van MS Office een eis.

Wat bieden wij:
Je komt te werken in een professioneel, klantgericht team waar het contact onderling informeel is. De eigenaren zijn nauw betrokken en waarmee je “gewoon” direct contact mee hebt. Alle zondagen en met uitzondering van 2e paasdag alle feestdagen vrij. Daarnaast krijg je alle vrijheid om je functie verder aan te kleden, waardoor je optimaal kunt functioneren in deze mooie gastrol. Kortom een functie waarbij je mening er toe doet en samen met je collega’s de winkel runt. Je gaat rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever.

Heb je nog vragen over deze vacature Gastvrouw Gastheer? Neem voor vragen en informatie contact met ons op via telefoonnummer 0529-484418, door een WhatsApp te sturen naar 0529-484418 of een mail te sturen naar personeel@solidepersoneel.nl.

Klantenservice medewerker

Ben jij een ervaren klantenservice medewerker en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om goed te luisteren naar de klant en hier de juiste oplossing voor aan te dragen? Streef jij ernaar om positieve ervaringen te creëren en de tevredenheid van klanten te behouden door vriendelijk, empathisch en behulpzaam te zijn? Lees snel verder en solliciteer op deze mooie vacature als klantenservice medewerker.

Wat zoeken wij:
Voor een gerenommeerd bedrijf uit de regio zijn wij op zoek naar een ervaren klantenservice medewerker.

Wat zijn je taken:
Als klantenservice medewerker reageer je op inkomende telefoongesprekken, e-mails en soms ook fysieke bezoeken van klanten. Je beantwoord vragen over bestellingen, leveringen, garantieafhandelingen en nog veel meer. Jij bent het aanspreekpunt voor de klanten wanneer het gaat om oplossend denken. Je ziet geen problemen maar uitdagingen en weet hoe je de klant tevreden houdt. Alle aanvragen voor service, en afhandelingen van klachten, verwerk je in een digitaal pakket. Werken met MS Office en Exact is bij deze functie vanzelfsprekend. Ervaring met andere systemen zijn welkom.

Wat vragen wij:
Ervaring als klantenservice medewerker of soortgelijke functie is van belang. Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en Duitse taal. Je durft commerciële beslissingen te nemen. En natuurkijk heb jij een klantgerichte, vriendelijke en professionele houding.

Wat bieden wij:
Je komt te werken in een professioneel, klantgericht team waar het contact onderling informeel is. De eigenaren zijn nauw betrokken en waarmee je “gewoon” direct contact mee hebt. Een baan voor 24 uur per week, met in de toekomst de mogelijkheid meer te werken indien gewenst. Alle mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling en ruimte voor eigen inbreng om je functie nog mooier te maken. Je gaat rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever.

Heb je nog vragen over deze vacature klantenservice medewerker? Neem voor vragen en informatie contact met ons op via telefoonnummer 0529-484418, door een WhatsApp te sturen naar 0529-484418 of een mail te sturen naar personeel@solidepersoneel.nl.

Financieel medewerker

Ben jij een echte financiële duizendpoot? Zie jij jezelf al werken als financieel medewerker bij een groeiend dynamisch bedrijf? En ben jij op korte termijn beschikbaar voor een nieuwe stap in je carrière? Lees dan snel verder en solliciteer op deze mooie vacature.

Wat zoeken wij:
Voor een Internationale groothandel in Nieuwleusen zoeken wij ter versterking van het team een financieel medewerker.

Wat zijn je taken:
Als financieel medewerker ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse financiële taken binnen een organisatie.  Je draagt zorg voor onder andere de factuuradministratie, debiteurenbeheer en de inkoopadministratie. Daarnaast bied jij ondersteuning bij het opstellen van begrotingen en blijft budgetten in de gaten houden. Kortom een functie met een breed pakket aan taken en uitdagingen.

Wat vragen wij:
Je bent nauwkeurig en kan goed samenwerken met collega’s. Je bent betrouwbaar en integer en hebt een goed financieel-analytisch inzicht. Een afgeronde opleiding MBO of HBO in financiële richting. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij:
Een dynamische baan met HBO werk- en denkniveau, rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever. Veel afwisseling in werkzaamheden en eigen inbreng om processen te verbeteren wordt gewaardeerd. Een goed bijpassend salaris tussen € 3000,- en € 3600,-. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, studiekostenregeling en eigen pensioenopbouw.

Wil je meer weten over deze vacature financieel medewerker? Neem gerust contact op door te bellen of een WhatsApp te sturen naar 0529-484418 of stuur een mail naar personeel@solidepersoneel.nl.

Consulent commerciële arbeidsbemiddeling

Stageplek Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling:

Word een expert in het verbinden van talent en bedrijven!

Ben jij een enthousiaste en gedreven student die klaar is om een echte impact te maken in de wereld van arbeidsbemiddeling? Zoek dan niet verder! Wij bieden een uitdagende stageplek aan als Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling waar je de kans krijgt om je vaardigheden op het gebied van sales, recruitment en relatiebeheer te ontwikkelen.

Als Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling speel je een cruciale rol in het samenbrengen van talentvolle kandidaten en gerenommeerde bedrijven. Je krijgt de mogelijkheid om je communicatieve vaardigheden te verbeteren terwijl je nauw samenwerkt met zowel werkzoekenden als werkgevers. Met jouw expertise en inzicht help je bedrijven hun team te versterken en geef je kandidaten de kans om hun carrièredoelen te bereiken.

Wat ga je doen tijdens je stage?

1. Talentidentificatie en sourcing: Je leert hoe je potentiële kandidaten kunt vinden en aantrekken via verschillende kanalen, zoals online platforms, netwerkevenementen en social media. Je voert screeningsgesprekken en selecteert de beste kandidaten voor specifieke functies.
2. Relatiebeheer: Je bouwt duurzame relaties op met zowel kandidaten als bedrijven. Je begrijpt de behoeften en eisen van beide partijen en zorgt ervoor dat je de perfecte match creëert. Je beheert het volledige wervingsproces en zorgt voor een positieve ervaring voor alle betrokkenen.
3. Sales en onderhandeling: Je ontwikkelt je verkoopvaardigheden door nieuwe bedrijven te benaderen en hen te overtuigen van de toegevoegde waarde van onze diensten. Je onderhandelt over contracten en streeft naar succesvolle plaatsingen.
4. Begeleiding en follow-up: Je begeleidt kandidaten tijdens het sollicitatieproces, bereidt hen voor op interviews en biedt waardevolle feedback. Je volgt de voortgang van geplaatste kandidaten en zorgt voor een soepele begeleiding.

Wat bieden wij jou?

– Een uitdagende en dynamische stageomgeving waarin je alle aspecten van commerciële arbeidsbemiddeling kunt verkennen.
– Begeleiding en ondersteuning van ervaren professionals in het vakgebied.
– De kans om je netwerk uit te breiden en waardevolle contacten te leggen met zowel bedrijven als potentiële kandidaten.
– Ruimte voor eigen initiatief en creativiteit om innovatieve oplossingen te vinden.
– Een inspirerende werkcultuur waarin persoonlijke ontwikkeling en groei centraal staan.

Wie zoeken wij?

– Je bent een gemotiveerde student met een commerciële instelling.
– Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om relaties op te bouwen.
– Je bent resultaatgericht en hebt een passie voor het vinden van de juiste match tussen kandidaten en bedrijven.
– Je kunt goed zelfstandig werken, maar bent ook een teamspeler.
– Je bent proactief, leergierig en niet bang om uit je comfortzone te stappen.

Klaar om je carrière een vliegende start te geven in de wereld van commerciële arbeidsbemiddeling? Grijp deze kans en solliciteer nu voor onze stageplek Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling! Samen kunnen we de juiste mensen op de juiste plekken brengen en organisaties laten groeien.

Interesse? Neem contact met ons op door te bellen of appen met 0529-484418 of een mail te sturen naar personeel@solidepersoneel.nl. Of solliciteer door je gegevens achter te laten via onderstaand formulier.

Verkoop binnendienst

Heb jij minimaal 3 jaar ervaring als medewerker verkoop binnendienst of soortgelijke functie? Zoek jij een baan met veel afwisseling voor minimaal 32 uur per week? Ben jij pas blij als de order compleet en zonder manco’s wordt afgeleverd? Reageer snel op deze mooie vacature verkoop binnendienst.

Wat zoeken wij:
Voor een groeiend familiebedrijf in de regio zijn wij op zoek naar een ervaren medewerker verkoop binnendienst.

Wat zijn je taken:
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het behandelen van aanvragen en maken van offertes. Aanvragen komen binnen via mail, webportaal en telefoon. Je checkt of alle gegevens kloppen en controleert of de technische tekeningen compleet zijn. Door contact met de inkopers en werkvoorbereiders zorg jij ervoor dat de orders op tijd worden geleverd. In je dagelijkse werk heb je veel contact met collega’s en klanten. Uiteindelijk maak je ook calculaties voor de klanten.

Wat vragen wij:
Omdat het een dynamische baan is op MBO-4 niveau, vragen wij enige kennis van ERP systemen en ben je communicatief vaardig in woord en geschrift. Je denkt in oplossingen en gaat geen uitdaging uit de weg. En zoals eerder vermeld, minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij:
Wij bieden een mooie werkplek binnen een groeiend familiebedrijf met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Salaris en voorwaarden volgens CAO metaal en techniek. Je komt te werken binnen een hecht team. Het bedrijf telt ongeveer 80 medewerkers en werken veel samen aan diverse projecten. Na een vooraf vastgestelde termijn ga je rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever.

Wil je meer weten over deze vacature medewerker verkoop binnendienst? Neem gerust contact op door te bellen of een WhatsApp te sturen naar 0529-484418 of stuur een mail naar personeel@solidepersoneel.nl.

Medewerker verkoop binnendienst

Heb jij minimaal 3 jaar ervaring als medewerker verkoop binnendienst of soortgelijke functie? Zoek jij meer uitdaging in je werk en weet jij meerdere taken tegelijk af te ronden? En zie jij jezelf al werken bij een bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng voorop staat? Reageer dan snel op deze mooie vacature!

Wat zoeken wij:
Voor een internationale groothandel in de regio Zwolle zijn wij op zoek naar een medewerker verkoop binnendienst. Ervaring in soortgelijke functie is een pre.

Wat zijn je taken:
Jij bent medeverantwoordelijk voor de orderinvoer en ondersteunende werkzaamheden op de afdeling verkoop en service. Je onderhoud contact met klanten over lopende en potentiële orders. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de data invoer van klantsystemen en het interne systeem. Omdat er wordt gewerkt met AFAS is ervaring met dit softwarepakket gewenst.

Wat vragen wij:
Vanwege het internationale en snelgroeiende karakter van het bedrijf is een goede beheersing van talen noodzakelijk. Denk aan Engels, Duits en bij voorkeur Frans. Je kent je verantwoordelijkheden en je werkt graag samen met het team. Jij schrikt er niet van als dingen anders lopen dan gepland en bedenkt snel een oplossing.

Wat bieden wij:
Een dynamische baan met HBO werk- en denkniveau, rechtstreeks in dienst bij onze opdrachtgever. Veel afwisseling in werkzaamheden en eigen inbreng om processen te verbeteren wordt gewaardeerd. Een goed bijpassend salaris. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, studiekostenregeling en pensioenopbouw.

Wil je meer weten over deze vacature medewerker verkoop binnendienst? Neem gerust contact op door te bellen of een WhatsApp te sturen naar 0529-484418 of stuur een mail naar personeel@solidepersoneel.nl.

 

Volg ons op social media

Contact

Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag
9:00-17:00

0529 48 44 18
info@solidepersoneel.nl

Aanmelden nieuwsbrief